Vlastnosti vína
Nahrávám...
CAVA je šumivé španělské víno s označením původu, bílé nebo růžové, vyráběné tradiční metodou ve španělském regionu Cava.(stejně jako v oblasti Champagne ve Francii). Španělský zákon stanovuje, že jméno Cava se smí používat pro vína vyrobená v osmi oblastech: Aragonie, Baskicko, Kastilie a Leon, Katalánsko, Extremadura, Navarra, La Riocha a Vale...
CAVA je šumivé španělské víno s označením původu, bílé nebo růžové, vyráběné tradiční metodou ve španělském regionu Cava.(stejně jako v oblasti Champagne ve Francii). Španělský zákon stanovuje, že jméno Cava se smí používat pro vína vyrobená v osmi oblastech: Aragonie, Baskicko, Kastilie a Leon, Katalánsko, Extremadura, Navarra, La Riocha a Valencie. Výroba šumivého vína ve Španělsku je poprvé doložena v roce 1851. Nápoj, který se označuje jako Cava, se původně vyráběl ze stejných odrůd jako Šampaňské a poprvé byl představen roku 1868 na světové výstavě v Paříži. V roce 1887 po napadení révy mšičkou, byly odrůdy obměněny a tím získala Cava originální vlastnosti, jež umožnili její vývoj. Hlavně se používají odrůdy Macabeu, Parellada a Xarel-lo, mohou však být také použity hrozny Pinot, Subirat nebo Chardonay a další povolené.
Bílé šumivé víno z vybraných hroznů odrůd Macabeo, Xarel-lo a Parellada s chráněným místem původu oblasti Penedes.
Toto růžové perlivé víno je 100% z vybraných hroznů odrůdy Trepat. Chraněné místo původu oblasti Penedes.
Bílé šumivé víno z vybraných hroznů odrůd Macabeo, Xarel-lo a Parellada s chráněným místem původu oblasti Penedes.